Moj put ka gubljenju kilograma

Moj put ka gubljenju kilograma



Obzirom da najviše upita kako na Instagramu i Facebooku, tako i pri susretima s ljudima imam na temu gubljena viška kilograma, odlučila sam da ću na svom bloggu s vremena na vrijeme pisati na tu temu. Želim da sve vas koji želite da izgubite višak kilograma, a još uvijek ste labilni kao što sam bila i ja na početku motivišem da istrajete u svojoj namjeri i da vas uputim na to šta je bilo najučinkovitije u mom slučaju, pa vam možda tim uštedim vrijeme i novac. Ono što je mene nagnalo da ja krenem sa dijetom jeste činjenica da izgledam bolje i ljepše, da počnem da vodim računa o svom organizmu i zdravlju, i činjenica da sam se zaljubila, pa sam dobila slatki motiv više. Htjela sam da iz «oversize» odjeće pređem u «normalan broj», da nemam problema kada se pogledam u ogledalo, da vratim samopouzdanje i ono najbitnije-da samoj sebi pokažem da mogu da ostvarim cilj koji sam zacrtala. Činjenica jeste da taj put nije bio lagan, nije ni danas kada se trudim da izgubim još koji kilogram i ne dobijem nijedan više od ovog koji imam. Ali ono što mene ohrabruje i daje mi snagu jeste to da sam sa gubitkom svakog kilograma bila sretnija i ponosnija na sebe što sam ostvarivala cilj koji sam zacrtala, što sam izgledala ljepše i osjećala se bolje u svom tijelu. S druge strane, unosom zdrave hrane, dobijala sam potrebnu energiju i snagu za svaki dan. I iskreno, svaki kompliment i primjećivanje mog truda su mi davali dodatni podstrek za dalje. Da ne dužim dalje sa uvodom, u ovom postu ću vam reći na kojim dijetama sam bila, koliko dugo, kakav su one učinak imale i na koju vrstu hrane se koja dijeta najviše fokusirala. U daljim postovima ću vam detaljnije pisati o svemu tome, krizama koje sam prolazila, borbi da ne odustanem, ali ću vam i pisati i slikati menije za neke dane, recepte za neke obroke koje sam ja voljela i koje i sada volim. Nadam se da ću vam pomoći u ostvarivanju vaših ciljeva, biti vam motivacija i da ćemo zajedno razmjenjivati iskustva.


DIJETE NA KOJIMA SAM BILA

Prva dijeta na kojoj sam bila je Medicinska dijeta ili Narančina dijeta koja traje 15 dana i gdje sam za 15 dana uspjela smršati 8 KG. Deteljnije o dijeti možete pročitati ovdje http://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/mrsavljenje-dijete/medicinska-dijeta/ ,šta i kako se jede. Dijeta je zdrava jer je namjenjena za bolesnike za brzo mršanje prije operacija, tako da se smatra

„zdravom dijetom“.

Nakon što sam smršala tih 8 KG imala sam još previše viška tako da sa htjela još, ali nisam mogla da nastavim sa istom dijetom jer jednostavno namirnice mi nisu više odgovarale. Probala sam sa Liposukcijskom ishranom za koju je sigurno većina vas čula u medijima.Dijeta i sav protokol je odličan tako da sam za brz period smršala još nekih 14 KG.Ja sa bila presretna i nastavila sam se idalje zdravo hraniti i mršati zdravim namirinicama.

Probala sam i dijetu gdje se jedu 3 dana samo jabuke kao za čišćenje organizma.Ne bih to nikome preporučila jer nisam imala snage nikako poslije i mislim da jako negativno utiče na organizam.

Uskoro ću da pišem još kako su tekle dijete, kao i da napravim  jelovnik za par dana,za sve vas koji želite da izgubite kilograme ili se zdravo hranite :). 
Nadam se da će vam pomoći.<3


Primjedbe

Popularni postovi